Misstanke om att en vuxen far illa pga missbruk - Orosanmälan

LÄS MER

Du kan göra en orosanmälan för en vuxen som du är orolig för om du misstänker att det finns alkohol-, narkotikamissbruk eller spelberoende som kan orsaka skada för personen. Anmälan ska alltid göras till samma kommun som personen är boende i.

Du kan anmäla i tjänsten eller som privatperson

Du kan skicka in en orosanmälan som privatperson eller i din yrkesroll. Som privatperson kan du välja att vara anonym när du gör en orosanmälan. Men då blir det svårare för socialtjänsten att utreda ärendet.

Vissa yrkeskategorier har anmälningsskyldighet. Om du gör anmälan i tjänsten ska du berätta vem du är och var du jobbar.

E-tjänsten bevakas följande tider:

Mån kl. 8-18 
Tis - Tor kl. 8-16.30
Fre kl. 8-14

Observera att dag innan röd dag och helgdagsafton bevakas e-tjänsten kl.8-15 må-tor och kl.8-14 fre. 

Om du vill lämna en muntlig orosanmälan utanför våra öppettider är du välkommen att kontakta Kundcenter på telefon 031-792 10 00 som kan koppla dig vidare till jouren. De tider Kundcenter är stängt svarar en växeltelefonist som kan koppla dig vidare till Socialjouren i Göteborg.

 

Social- och arbetsförvaltningen behandlar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, GDPR. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i avsnittet nedan.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Personen som anmälan avser ska bo i Partille kommun

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa